8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράσετε μια θεραπευτική κουβέρτα βαρύτητας για το παιδί σας

8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράσετε μια θεραπευτική κουβέρτα βαρύτητας για το παιδί σας

Τι Είναι Μια Κουβέρτα Βαρύτητας Και Γιατί Πρέπει Να Αγοράσετε Μια Για Το Παιδί Σας;

Μια κουβέρτα βαρύτητας είναι κατασκευασμένη για να βελτιώνει τον ύπνο. Υποτίθεται ότι είναι μια αγκαλιά σε υφασμάτινη μορφή και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου την νύχτα. Εδώ, το ρητό «μόνο η εσωτερική αξία έχει σημασία» είναι απολύτως αληθινό γιατί αυτές οι κουβέρτες ελάχιστα διαφέρουν από τη μέση κουβέρτα εξωτερικά.  

Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν διερευνήσει εάν η χρήση κουβέρτες θεραπείας λειτουργεί πραγματικά και εάν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κουβέρτες βαρύτητας θα μπορούσαν πράγματι να βελτιώσουν τα πρότυπα ύπνου των συμμετεχόντων και έτυχαν καλής υποδοχής. 

Μια κουβέρτα βαρύτητας χρησιμοποιείται επίσης συνώνυμα με τον όρο ” θεραπευτική κουβέρτα “. Οι κουβέρτες θεραπείας συναντώνται στον ιατρικό τομέα, ειδικά στα νοσοκομεία, όπου προορίζονται να προσφέρουν στους ασθενείς έναν υγιή ύπνο. Ειδικά στη φροντίδα των μικρότερων ασθενών, δηλαδή των παιδιών, χρησιμοποιούνται συχνά βαριές κουβέρτες για να τα βοηθήσουν να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς λειτουργούν οι κουβέρτες βαρύτητας. Έχουμε επίσης απαριθμήσει τα πλεονεκτήματα της κουβέρτας βαρύτητας για τα μικρά παιδιά, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε στην καλύτερη κουβέρτα βαρύτητας και πώς να επιλέξετε μια καλή κουβέρτα για παιδιά που θα έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα, θα μειώσει το άγχος και θα χαρίσει στο παιδί σας έναν καλό βραδινό ύπνο.

8 Οφέλη Από Τη Χρήση Μιας Βαριάς Κουβέρτας Για Παιδιά

Για ποιον είναι κατάλληλη μια κουβέρτα βαρύτητας;

” Κουβέρτα βαρύτητας” είναι μια άλλη λέξη για μια αισθητηριακή κουβέρτα. Ο πρώτος όρος αναφέρεται στο βάρος, ο δεύτερος στις αισθήσεις. Και τα δύο είναι σωστά γιατί η κουβέρτα με το βάρος της ασκεί μια ομοιόμορφη βαθιά πίεση αφής, η οποία δρα στους υποδοχείς (αισθήσεις) που είναι υπεύθυνοι για την αντίληψη του σώματος. Από εδώ προέρχονται όλα τα οφέλη από τη χρήση κουβερτών βαρύτητας.

Η κουβέρτα βαρύτητας είναι ευεργετική στις ακόλουθες περιπτώσεις όταν ένα παιδί, για παράδειγμα:

  • Δεν μπορεί να κοιμηθεί
  • Δεν αντέχει να κάθετε ακίνητο σε μια στάση μέχρι, π.χ., να λυθεί μια σχολική εργασία
  • Ουρλιάζει δημόσια ή είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος και επιθετικό
  • Αναζητά απτικές εντυπώσεις, π.χ. αγγίζοντας παρεμβατικά άλλα άτομα ή αντικείμενα, μερικές φορές καταστρέφοντάς τα
  • Είναι απών ή θυμωμένο
  • Έχει προβλήματα επίλυσης πολλαπλών, διαδοχικών εργασιών
  • Έχει διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος

Το ίδιο ισχύει για τους εφήβους και τους ενήλικες. Για αυτούς, επίσης, μια κουβέρτα βαρύτητας μπορεί να προσφέρει ηρεμία.

Πίεση βαθιάς αφής

Η επιθυμία να αισθάνονται πίεση στο σώμα εμφανίζεται ιδιαίτερα σε παιδιά και ενήλικες που υποφέρουν από υπερευαισθησία, υπερδιέγερση, ορμή για κίνηση ή διαταραχές της απτικής αντίληψης. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει αυτιστικά παιδιά οπουδήποτε στο φάσμα του αυτισμού, παιδιά με σύνδρομο Down, σύνδρομο Asperger ή σύνδρομο Tourette.

Τα ιατρικά οφέλη από τη χρήση κουβερτών με βαρύτητα επεκτείνονται στη βοήθεια τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων στη μείωση του άγχους και των ιδεοψυχαναγκαστικών διαταραχών.

Ανακούφιση από τη διαταραχή της αισθητηριακής επεξεργασίας

Σύμφωνα με διάφορους κατασκευαστές, μια κουβέρτα για παιδιά υποτίθεται ότι βοηθά σε διαταραχές της αισθητηριακής επεξεργασίας, στρες, προβλήματα ύπνου και κρίσεις πανικού, μεταξύ άλλων. Αυτή η αρχή λειτουργεί με το βάρος της κουβέρτας που ασκεί πίεση στις αρθρώσεις, τους μύες και τους τένοντες, κάτι που με τη σειρά του έχει μια χαλαρωτική επίδραση στο σώμα.

Ανακούφιση κατά της κατάθλιψης

Η βαθιά πίεση αφής των ζυγισμένων κουβερτών χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία της κατάθλιψης. Επιπλέον ενισχύει την απελευθέρωση των ορμονών σεροτονίνης και μελατονίνης. Η σερατονίνη, ευρέως γνωστή ως «ορμόνη της ευτυχίας», έχει θετική επίδραση στην κατάσταση του νου και μπορεί να μετατραπεί στην ορμόνη του ύπνου μελατονίνη, ενώ η παραγόμενη μελατονίνη σας κάνει να κοιμάστε ή να χαλαρώνετε πιο γρήγορα και πιο βαθιά.

Βελτιώνει την ξεκούραση τη νύχτα, τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας

Οι γονείς παιδιών με διαταραχές ψυχοκινητικής ανάπτυξης συνήθως παρατηρούν σχεδόν άμεση βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου των παιδιών τους όταν καλύπτονται με μια κουβέρτα βαρύτητας πριν πέσουν για ύπνο. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι τα παιδιά κοιμούνται πιο γρήγορα και πιο εύκολα, κοιμούνται περισσότερο και ο ύπνος είτε δεν διακόπτεται είτε ο αριθμός των διαλειμμάτων μειώνεται εμφανώς. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι ζυγισμένες κουβέρτες βελτιώνουν τις ποσότητες της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας σεροτονίνης, η οποία είναι συχνά ιδιαίτερα χαμηλή ή απουσιάζει σε άτομα με ψυχοκινητικές διαταραχές.

Η σεροτονίνη συμβάλλει σημαντικά στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού όλη την επόμενη μέρα.

Σημαντικό: Τα παιδιά δεν χρειάζεται να κοιμούνται κάτω από τη ζυγισμένη κουβέρτα όλη τη νύχτα. Περίπου 20 λεπτά είναι αρκετά.

Ανακούφιση από τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Εάν η ικανότητα συγκέντρωσης μειωθεί αισθητά, αυξάνεται η εσωτερική ανησυχία και όλα γίνονται υπερβολικά για κάποιον, μια κουβέρτα βαρύτητας μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Μια κουβέρτα βαρύτητας είναι ιδανική για μια σύντομη χαλάρωση, είτε ξεκούραση μεταξύ των μαθημάτων, ανάγνωση βιβλίων το βράδυ, σύντομο διαλογισμό κ.λπ. να συγκεντρωθείτε και να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τις προκλήσεις που φέρνει κάθε μέρα.

Θεραπεία Κεντρικού Νευρικού Συστήματος

Οι κουβέρτες βαρύτητας χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε επαγγελματικές θεραπείες για άτομα με διαταραχές στο κεντρικό νευρικό σύστημα . Η βαθιά πίεση που εφαρμόζεται στους μύες, τους τένοντες και τις αρθρώσεις βελτιώνει την ερμηνεία και την επεξεργασία των αισθητηριακών παρορμήσεων από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων, οι κουβέρτες βαρύτητας χρησιμοποιούνται επίσης σε σχολεία, επαγγελματικά εργαστήρια και κλινικές σε όλο τον κόσμο. Πολλοί γονείς που αποφάσισαν να αγοράσουν μια κουβέρτα βαρύτητας αναφέρουν ότι η θεραπεία έχει άμεσο αποτέλεσμα βελτιώνοντας την επίγνωση του σώματος του παιδιού, ηρεμώντας το και βοηθώντας το να συγκεντρωθεί καλύτερα.

Κουβέρτα βαρύτητας για παιδιά με διαταραχές ύπνου

Μια κουβέρτα βαρύτητας βοηθά ιδιαίτερα τα παιδιά που υποφέρουν από διαταραχές ύπνου και έχουν κακή ρουτίνα ύπνου. Συχνά αυτοί οι δυο παράγοντες ευθύνονται για κακή διάθεση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας: πολλά παιδιά κλαψουρίζουν και απογοητεύονται μόνο επειδή είναι κουρασμένα και έχουν κοιμηθεί άσχημα ή πολύ λίγο. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα παιδιά να ξυπνούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω ανησυχίας ή εφιάλτη και επομένως δεν μπορούν να φτάσουν στη φάση βαθύ ύπνου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα. Ωστόσο, η δυσκολία ή η βραδύτητα στον ύπνο είναι επίσης ένα κοινό πρόβλημα.

Βελτίωση της ευαισθητοποίησης του σώματος

Οι κουβέρτες βαρύτητας μπορούν να βελτιώσουν την επίγνωση του σώματος. Αυτό συμβαίνει γιατί η βαθιά πίεση που δημιουργείται διευκολύνει τα νεύρα να ερμηνεύουν και να επεξεργάζονται τις αισθητηριακές αντιλήψεις. Μεταξύ άλλων, οι κουβέρτες παρέχουν ανακούφιση για αυτιστικές διαταραχές όπως το σύνδρομο Asperger. Αλλά η αισθητηριακή ολοκλήρωση και οι αναπτυξιακές δυσκολίες μπορούν επίσης να επηρεαστούν από βαριές κουβέρτες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά συχνά δυσκολεύονται ιδιαίτερα να νιώσουν και να αποδεχτούν το σώμα τους.

Η βαθιά πίεση στο σώμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην υπερευαισθησία, την υπερδιέγερση. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που συχνά υποφέρουν από έντονη εσωτερική ανησυχία. Ειδικά εδώ, έχει αποδειχθεί ότι η κουβέρτα βαρύτητας μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά όχι μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, το παιδί μπορεί να φορέσει την κουβέρτα όταν νιώθει άγχος στο σπίτι – υπάρχουν ακόμη και κάποια σχολεία που ήδη εργάζονται με κουβέρτες βαρύτητας.

6 Χαρακτηριστικά Που Θέλετε Να Έχουν οι Κουβέρτες Βαρύτητας Για Παιδιά

Τώρα που γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα της χρήσης των κουβερτών βαρύτητας, θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται να αγοράζετε μια κουβέρτα βαρύτητας, όπως τα υλικά και ο τρόπος κατασκευής

Το ειδικό γέμισμα των κουβερτών

Μεταξύ των πρώτων χαρακτηριστικών που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε κουβέρτες βαρύτητας για παιδιά είναι η γέμιση.

Για να φτιάξουν μια βαριά κουβέρτα, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μια πολύ ειδική γέμιση για να πετύχουν το βάρος και κυρίως την ακριβή κατανομή αυτού του βάρους στο σώμα.

Ανάλογα με τον προμηθευτή, η γέμιση της κουβέρτας αποτελείται από γυάλινες χάντρες, πλαστικά σφαιρίδια ή κεραμικούς κόκκους.

Για το σκοπό αυτό, πολλές μικρές γυάλινες χάντρες ράβονται σε ένα ύφασμα που συχνά είναι κατασκευασμένο από βαμβάκι. Οι γυάλινες χάντρες προσαρμόζονται στο σώμα σας και σας περικλείουν ομοιόμορφα, και αυτό υπόσχεται βέλτιστη άνεση.

Ορισμένοι προμηθευτές χρησιμοποιούν επίσης άλλα γεμίσματα αντί για τις τυπικές γυάλινες χάντρες, όπως ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κεραμικό κόκκο (SCM), που διαφέρουν ελάχιστα στην άνεση. Ως επί το πλείστο, αυτές είναι διαφορές στην κατασκευή.  Ζυγίζει περισσότερο από μια τυπική κουβέρτα και ασκεί συνεχώς ελαφριά πίεση στο σώμα.

Παρόλο που είναι δύσκολο να το περιγράψω, μόλις το συνηθίσει το παιδί σας, θα νοιώσει ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα.

Το βάρος μιας κουβέρτας θεραπείας

Το βάρος μιας κουβέρτας θεραπείας πρέπει να είναι περίπου το δέκα τοις εκατό του σωματικού βάρους του παιδιού σας. Είναι σημαντικό το παιδί να μπορεί ακόμα να κινείται καλά κάτω από την κουβέρτα και να μπορεί να βγει μόνο του από κάτω. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το παιδί σας εάν αισθάνεται άνετα με το βάρος της κουβέρτας.

Εάν στην αρχή δεν είστε σίγουροι αν έχετε επιλέξει το σωστό βάρος, δοκιμάστε την κουβέρτα κατά τη διάρκεια της ημέρας που το παιδί σας είναι ξύπνιο, για παράδειγμα, ενώ εσείς του διαβάζετε μια ιστορία. Εάν οι κινήσεις και η αναπνοή παραμένουν ήρεμες και χαλαρές, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η κουβέρτα δεν είναι πολύ βαριά. Εάν είναι πολύ ελαφρύ, δεν θα επηρεάσει τους υποδοχείς του σώματος και το παιδί σας θα παραμείνει ανήσυχο παρά την κουβέρτα.

Το μήκος μιας κουβέρτας θεραπείας

Όσον αφορά το μήκος, η κουβέρτα δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 20 cm μεγαλύτερη από το ύψος του σώματος του παιδιού σας. Εάν είναι, τότε το υπερβολικό μήκος θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο βαριά κουβέρτα και το παιδί σας μπορεί να μην αισθάνεται άνετα με αυτό.

Εάν εργάζεστε με έναν φυσιοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή, ρωτήστε ποιο μέγεθος και βάρος ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σας.

Το υλικό μιας κουβέρτας θεραπείας

Η διαφορά μεταξύ μιας ζυγισμένης κουβέρτας και μιας τυπικής κουβέρτας έγκειται κυρίως στη γέμιση. Ωστόσο, το ύφασμα που περιβάλλει τις μικρο-χάντρες από γυαλί, πλαστικό ή κεραμικό είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Τα καλύμματα είναι συνήθως κατασκευασμένα από βαμβάκι ή άλλα φυσικά υφάσματα, τα οποία είναι διαπερατά από τον αέρα και αναπνέουν. Έτσι, είναι κατάλληλα ακόμη και για ευερέθιστο δέρμα και μπορούν να ρυθμίσουν ανεξάρτητα τη θερμοκρασία όταν κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι ή κρύο το χειμώνα. Επιπλέον, τα υφάσματα των κουβερτών θεραπείας είναι ως επί το πλείστον υποαλλεργικά.

Ο καθαρισμός μιας ζυγισμένης κουβέρτας για παιδιά

Οι περισσότερες κουβέρτες μπορούν να καθαριστούν στους 30 βαθμούς στο πλυντήριο. Προσέξτε πολύ τις οδηγίες του αντίστοιχου κατασκευαστή και σημειώστε εάν το τύμπανο πλυσίματος μπορεί να αντέξει το βάρος της κουβέρτας. Συχνά αρκεί να πλένετε μόνο το κάλυμμα αντί για ολόκληρη την κουβέρτα.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο γιατί μπορεί να βλάψει τη ζυγισμένη κουβέρτα.

Μεταφέρεται εύκολα

Μια κουβέρτα βαρύτητας δίνει στο παιδί την αίσθηση σταθερότητας, άνεσης και ομοιόμορφης πίεσης στο σώμα. Αυτό μοιάζει με μια αγκαλιά και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση όταν το παιδί είναι ανήσυχο ή λυπημένο. Επιπλέον, η πίεση ενεργοποιεί βαθιά ριζωμένους υποδοχείς (ιδιοϋποδοχείς), οι οποίοι παρέχουν μεγαλύτερη επίγνωση του ίδιου του σώματός του και επομένως περισσότερη χαλάρωση, προσοχή και συγκέντρωση. Μπορεί επίσης να μειώσει τις αυτοδιεγερτικές συμπεριφορές. Η βαθιά πίεση μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά με αισθήματα ανασφάλειας και άγχους.

Αλλά μια κουβέρτα θεραπείας δεν είναι ωφέλιμη μόνο τη νύχτα. Καλό είναι και για διαλείμματα που θέλει να κάνει το παιδί από τον κόσμο μέσα στη μέρα. Μπορεί να βοηθήσει στην ανάπαυση καθώς και στην ηρεμία και την πτώση μετά από συναρπαστικές εμπειρίες. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια ζυγισμένη κουβέρτα για να τα βοηθήσουν να συγκεντρωθούν καλύτερα στην εργασία, για παράδειγμα.

Τα 4 Βήματα Για Να Επιλέξετε Την Σωστή Κουβέρτα Βαρύτητας Για Το Παιδί Σας

Αν θέλετε να δείτε την καλύτερη μια κουβέρτα βαρύτητας που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Ευρωπαϊκή Ένωση, θα βρείτε τις καλύτερες εδώ .

Τι τύπο θέλετε;

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, και ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλοί τύποι κουβερτών θεραπείας για να διαλέξετε σε μια μεγάλη ποικιλία κατηγοριών τιμών. Ως προς την ποικιλία διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς το βάρος και το υλικό.

Θέλετε τα πλαστικά ή τα πολυσφαιρίδια ή προτιμάτε την κεραμική γέμιση ή τις γυάλινες χάντρες ραμμένες στο ύφασμα; Ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε η γέμιση να είναι κατασκευασμένη από υποαλλεργικά μικροσφαιρίδια ίδιου μεγέθους, τα οποία είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλη την κουβέρτα. Παρόλο που η γέμιση δεν φαίνεται, είναι εξίσου σημαντική με το ύφασμα που την καλύπτει.

Επιλέγοντας αυτό θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επιλογή της σωστής κουβέρτας.

Επίσης, αν το παιδί σας δυσκολεύεται να δεχτεί τη νέα του κουβέρτα, αναζητήστε μοντέρνα μοτίβα που ταιριάζουν με κάθε διακόσμηση κρεβατοκάμαρας.

Τι μέγεθος χρειάζεστε?

Κατά κανόνα, προσφέρονται κουβέρτες θεραπείας με βάρος από τέσσερα έως δέκα κιλά. Ο εμπειρικός κανόνας είναι ότι το βάρος της κουβέρτας πρέπει να είναι περίπου το 10 τοις εκατό του σωματικού σας βάρους. Αυτή η φόρμουλα δεν είναι μαγική, αλλά παρόλα αυτά, αυτή η αριθμομηχανή βάρους μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμη. Για τα παιδιά, δεν πρέπει να γίνεται υπέρβαση του συνιστώμενου βάρους, ενώ οι ενήλικες μπορεί να είναι λίγο πιο χαλαροί από αυτή την άποψη.

Εξετάστε τα σωστά υλικά

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή υλικά είναι αναμφίβολα το βαμβάκι, αλλά πολλά άλλα φιλικά προς το δέρμα υφασμάτινα υφάσματα είναι επίσης κατάλληλα για αυτό το σκοπό. Συμβουλευτείτε τον πωλητή για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό μείγμα υλικών. Επίσης, συνιστούμε να προτιμάτε χάντρες από γυαλί αντί για πλαστικές χάντρες.

Όταν επιλέγουν υφάσματα, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν υφάσματα που αισθάνονται άνετα με το δέρμα. Τα λεία και ολισθηρά υφάσματα έρχονται στη δεύτερη θέση. τα τραχιά υφάσματα δεν αρέσουν ιδιαίτερα στους περισσότερους. Αυτό λένε οι στατιστικές, αλλά κάθε άτομο έχει διαφορετικές προτιμήσεις.

Όταν επιλέγετε αυτή την κουβέρτα, βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένη από πιστοποιημένα υφάσματα υψηλής ποιότητας. Εάν είναι πιο ελαφρύ, πρέπει να πλένεται στο πλυντήριο, αλλά αν χρησιμοποιείται από ενήλικες με μεγαλύτερο βάρος, τότε θα πρέπει να το πλένετε μόνο στο χέρι ή να το πηγαίνετε στο στεγνοκαθαριστήριο. Ανεξάρτητα από το μέγεθος, ελέγχετε πάντα πόσο βάρος μπορεί να αντέξει το μηχάνημά σας πριν το πλύνετε.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι τα υφάσματα είναι διαπερατά από τον αέρα, υποαλλεργικά και αισθάνονται άνετα στο δέρμα.

Ζυγίστε τις επιλογές σας πριν κάνετε μια αγορά

Πάντα να επιλέγετε προσεκτικά όταν πρόκειται για κουβέρτες βαρύτητα για να βεβαιωθείτε ότι η κουβέρτα δεν ενέχει ποτέ κίνδυνο για την ασφάλεια. Ωστόσο, με μια κουβέρτα που είναι αρκετά βαρύτερη από τον μέσο όρο, δεν είναι καθόλου λάθος να επισημάνουμε μερικά σημεία.

Για παράδειγμα, τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κουβέρτα που ζυγίζει περισσότερο από το δέκα τοις εκατό του σωματικού τους βάρους. Σε περίπτωση αμφιβολίας, θα πρέπει να προτιμήσετε την ελαφρύτερη επιλογή. Κατά κανόνα, αρκεί ακόμη να καλύπτετε τα παιδιά με μια ζυγισμένη κουβέρτα μόνο μέχρι να φτάσει ξεκούραστος ύπνος. Μόλις το νήπιο κοιμάται ήσυχα, η κουβέρτα μπορεί να αφεθεί στην άκρη μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Άτομα με φυσική κατάσταση όπως προχωρημένος διαβήτης τύπου 2 ή σκολίωση θα πρέπει πρώτα να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή πριν χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τύπο κουβέρτας. Κατά γενικό κανόνα, τα άτομα με εξασθενημένο κυκλοφορικό σύστημα θα πρέπει να απέχουν από τη χρήση του. Εξάλλου, το να μπορείτε να αφαιρέσετε την κουβέρτα ανεξάρτητα είναι απαραίτητο για την ασφαλή χρήση.

Συμπέρασμα: Εξετάστε Το Ενδεχόμενο Να Επενδύσετε Σε Μια Κουβέρτα Βαρύτητας

Οι κουβέρτες βαρύτητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά να κοιμούνται καλύτερα και να αναπτύξουν καλή επίγνωση του σώματος. Επειδή οι κουβέρτες θεραπείας κατασκευάζονται με υλικά υψηλής ποιότητας, τα περισσότερα από τα οποία αναπνέουν και είναι υποαλλεργικά, υπερτερούν σε σχέση με τις παραδοσιακές κουβέρτες.

Share this post