Κοριοί σε ξενοδοχεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Κοριοί σε ξενοδοχεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Κοριοί σε ξενοδοχεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι ταξιδιώτες επισκέπτονται ξενοδοχεία και θέρετρα για να απολαύσουν χρόνο ξεκούρασης και χαλάρωσης που τους αξίζει μακριά από τις ευθύνες της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο εάν το δωμάτιο στο οποίο επισκέφτηκαν είναι απαλλαγμένο από ενοχλητικά πλάσματα — δηλαδή κοριούς.

Για να προστατέψετε τους καλεσμένους σας και την περιουσία σας από προσβολές από κοριούς, ενημερωθείτε για τις απαραίτητες πληροφορίες στον ολοκληρωμένο οδηγό μας.

Κατανόηση των προσβολών από κοριούς

Οι κοριοί μπορούν να κυκλοφορούν αρκετά διακριτικά λόγω του μικρού τους μεγέθους και μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση για να αφαιρεθούν από έναν χώρο. Γίνονται πιο ανθεκτικοί σε ορισμένα φάρμακα, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέες καινοτομίες για την αφαίρεση παρασίτων είναι απαραίτητες για τα ξενοδοχεία να προλάβουν τ και να διατηρήσουν την ιδιοκτησία τους καθαρή. Βαλίτσες, βελούδινα παιχνίδια, στρώματα και μαξιλάρια χρησιμεύουν ως ταξί για τους κοριούς, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στα σπίτια των ταξιδιωτών ή σε άλλα ξενοδοχεία και να πολλαπλασιαστούν περαιτέρω.

Πόσο συνηθισμένοι είναι οι κοριοί στα ξενοδοχεία;

Δυστυχώς, το πρόβλημα των κοριών στα ξενοδοχεία εμφανίζεται πιθανώς πιο συχνά από ό,τι θα θέλατε να πιστεύετε. Αποτελούν τυπικό θέαμα σε ξενοδοχεία, γραφεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, γηροκομεία, κοιτώνες, πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και άλλα. Το πρόβλημα των κοριών έχει  αυξηθεί τα τελευταία χρόνια , ειδικά για τα ξενοδοχεία.

Κατάρριψη μύθων γύρω από κοριούς σε ξενοδοχεία

Οι προσβολές από κοριούς συχνά έχουν αρνητικές επιπτώσεις για ένα ξενοδοχείο – μπορείτε να φανταστείτε ένα χαμηλού κόστους, υποσυντηρημένο μοτέλ ως τον πιο πιθανό υποψήφιο για εμφάνιση κοριων. Ωστόσο, οι κοριοί δεν κάνουν διακρίσεις με βάση τα επίπεδα καθαριότητας ή πολυτέλειας. Όπως ευδοκιμούν σε μικρά, μοτέλ στην άκρη του δρόμου, οι κοριοί μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, θέρετρα, ακόμη και στα πιο καθαρά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παράγοντες που συμβάλλουν στις προσβολές από κοριούς στα ξενοδοχεία

Έχει σημειωθεί  άνοδος στα ταξίδια  τα τελευταία χρόνια και τα αυξημένα ταξίδια σημαίνουν περισσότερες ευκαιρίες για τους κοριούς να μεταπηδούν από τη μια εγκατάσταση στην άλλη μέσω αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων. Ταυτόχρονα, ο κλάδος της φιλοξενίας  έχει δει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού  στην χώρα μας, επομένως οι συχνοί, προσεκτικοί έλεγχοι κοριών ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να συμβούν. Η έλλειψη ενδελεχούς επιθεώρησης από την υπηρεσία καθαριότητας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εμφανιστούν κοριοί σε ένα ξενοδοχείο.

Πώς αναγνωρίζετε τους κοριούς στα ξενοδοχεία;

Ο κοινός κοριός, ή  Cimex lectularius , είναι ένα μικρό, καφέ, οβάλ σχήματος έντομο περίπου στο μέγεθος ενός σπόρου μήλου σε πλήρη ωριμότητα. Όταν οι ώριμοι κοριοί έχουν φάει πρόσφατα, γίνονται πιο σκούρο κοκκινοκαφέ και το οβάλ σχήμα τους επεκτείνεται προς τα έξω. Οι νεότεροι κοριοί είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν καθώς είναι ημιδιαφανείς και μπορούν να είναι αρκετά μικροί για να χωρέσουν μέσα από μια τρύπα με σπείρωμα σε ένα σεντόνι. Τα αυγά κοριών είναι τα πιο δύσκολα για να δείτε σε μήκος λιγότερο από το 1/16 της ίντσας με ανοιχτό, υπόλευκο χρώμα.

Κατανόηση της συμπεριφοράς κοριών

Οι κοριοί είναι παράσιτα που ζουν από το αίμα ανθρώπων και ζώων, αφήνοντας πίσω τους πίσσα περιττώματα που λερώνουν σεντόνια και στρώματα. Πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να έχουν έως και 500 απογόνους σε μια ζωή. Συνήθως κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και βγαίνουν για να τραφούν τη νύχτα.

Τα μέρη που μπορούν να κρύψουν οι κοριοί περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά, τα ακόλουθα:

  • Ραφές στρώματος
  • Ρωγμές στα έπιπλα
  • Σχισμές σε σακούλες
  • Σωληνώσεις μαξιλαριού
  • Διπλώσεις κουρτινών
  • Ελαττώματα ταπετσαρίας
  • Φωτιστικά
  • Συσκευές

Εντοπισμός τσιμπημάτων κοριών

Τα τσιμπήματα από κοριούς μπορεί να οδηγήσουν σε κόκκινες κηλίδες που προκαλούν φαγούρα που μοιάζουν με τσιμπήματα κουνουπιών και συνήθως εμφανίζονται σε ομάδες των τριών περίπου τσιμπημάτων. Ενώ η EPA, το CDC και το USDA δεν έχουν ανακαλύψει ασθένειες που μεταφέρονται ή μεταδίδονται από κοριούς από το 2024, εξακολουθούν να τις θεωρούν  σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία . Αυτό συμβαίνει επειδή τα άτομα που δαγκώνονται από κοριούς μπορεί να αναπτύξουν εκδορές του δέρματος που οδηγούν σε λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις και σημαντική ψυχολογική δυσφορία.

Πώς να ελέγξετε για κοριούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Επειδή οι προσβολές από κοριούς γίνονται τόσο διαδεδομένες και διάχυτες σε όλους τους τύπους ξενοδοχείων, είναι καλή ιδέα να διεξάγετε διεξοδικούς, συνεπείς ελέγχους κοριών στο ξενοδοχείο σας.

Όταν πραγματοποιείτε έλεγχο κοριών σε δωμάτιο ξενοδοχείου, επιθεωρήστε ολόκληρο το δωμάτιο. Θυμηθείτε, δεν κρύβονται μόνο στα κρεβάτια, αλλά θα μπορούσαν να βρίσκονται σχεδόν σε οποιαδήποτε μαλακή επιφάνεια και σε ρωγμές σε ξύλινα έπιπλα. Ελέγξτε κάτω από τα σεντόνια, κάτω και γύρω από στρώματα, καναπέδες, καρέκλες, κεφαλάρια, έργα τέχνης και ραφές χαλιών/δαπέδων. Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να δείτε. Επίσης, αναζητήστε πρόσθετα στοιχεία για κοριούς, συμπεριλαμβανομένων μικρών, σκούρων, σκουριασμένων κηλίδων στα κλινοσκεπάσματα και πεταμένων εξωσκελετών.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε και περιοχές εκτός των δωματίων του ξενοδοχείου. Τυχόν κοινόχρηστοι χώροι σε όλη την ιδιοκτησία σας είναι δίκαιο παιχνίδι για προσβολή από κοριούς.

Τι να κάνετε αν βρείτε στοιχεία για κοριούς στο ξενοδοχείο σας

Εάν εσείς ή ένα μέλος του προσωπικού εντοπίσετε στοιχεία για κοριούς στο ακίνητο, θα πρέπει να ακολουθήσετε αμέσως ένα σχέδιο δράσης για κοριούς, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα για τον περιορισμό της μόλυνσης, την απόρριψη μολυσμένων επίπλων και κλινοσκεπασμάτων και την εκρίζωση των παρασίτων.

Ενώ η πρόληψη πρέπει να είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα, τα ξενοδοχεία με υψηλή κίνηση και πληρότητα θα κινδυνεύουν ανεξάρτητα από το πόσο καθαροί διατηρούνται οι εγκαταστάσεις. Ιδανικά, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να διαθέτουν υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων σε τακτική βάση για την αντιμετώπιση εστιών και να διεξάγουν τακτικά επιθεωρήσεις για παράσιτα.

Πώς επηρεάζουν οι κοριοί την επιτυχία ενός ξενοδοχείου;

Τα ξενοδοχεία έχουν την ευθύνη να παρέχουν ασφαλείς, άνετους χώρους και να προστατεύουν τους επισκέπτες τους από συγκεκριμένους κινδύνους, όπως προσβολές από κοριούς. Επομένως, εάν οι επισκέπτες αναφέρουν κοριούς, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να λάβουν άμεση δράση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μεταφέροντας άτομα σε άλλα δωμάτια και καλώντας επαγγελματική βοήθεια.

Οικονομική απώλεια

Οι προσβολές από κοριούς μπορεί να κοστίσουν στα ξενοδοχεία μεγάλα χρηματικά ποσά και απώλεια εσόδων. Αυτό περιλαμβάνει το κόστος εξόντωσης, το κόστος αντικατάστασης .

Δυνατότητα νομικής δράσης

Η αρνητική φήμη και οι πιθανές δικαστικές διαφορές μπορεί να κοστίσουν ακόμη περισσότερο στα ξενοδοχεία όταν αντιμετωπίζουν μια προσβολή. Εάν κάποιος επισκέπτης επιλέξει να μηνύσει το ξενοδοχείο για αποζημίωση, το συνολικό κόστος μπορεί να εκτοξευθεί ακόμη υψηλότερα.

Επιπτώσεις στη φήμη

Πέρα από το χρηματικό κόστος, τα ξενοδοχεία διακινδυνεύουν μια δυσμενή φήμη εάν γνωστοποιηθεί η προσβολή από κοριούς. Και η αρνητική δημοσιότητα μπορεί να σημαίνει περισσότερες χαμένες δουλειές για το ξενοδοχείο. Η ξενοδοχειακή βιομηχανία ξοδεύει εκατομμύρια για τον έλεγχο των παρασίτων, εργαζόμενη πάντα για την καταπολέμηση αυτών των ενοχλητικών εντόμων και την εξεύρεση νέων λύσεων για την αντιμετώπισή τους.

Η πρόληψη μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το ξενοδοχείο ή το θέρετρό σας προστατευμένο από παράσιτα.

Διαθέτουμε την εμπειρία για  να σας βοηθήσομε να προστατεύσετε οποιοδήποτε οποιοιδήποτε στρώμα και μαξιλάρι του ξενοδοχείου από κοριούς. Επικοινωνήστε μαζι μας για να σας κάνουμε μια ολοκληρωμένη προσφορά προστασίας των στρωματιών και μαξιλαριών σας από τα παράσιτα.

Share this post